torsdag 28 februari 2008

Vitvinskokt fiskfilé i lergryta

800 g fiskfilé
1 lök
250 g valfri svamp
2 msk hackade kryddor
(provencalsk kryddblandning, rosmarin,timjan, dragon eller basilika)
125 g bacon i tunna strimlor
2 1/2 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
salt och nymalen peppar
saft från 1/2 citron
1 dl riven ost
2 msk hackad persilja
2 msk smör

Tillagningstid: cirka 45 min. vid 220C°

Skölj fisken och lägg den i den fuktade lergrytan. Skär löken i tunna ringar och strö över fisken. Tillsätt kryddorna. Skär bacon i tunna strimlor och lägg över. Blanda vin, salt, peppar och den pressade vitlöken och häll över fisken. Pressa citron över rätten och sätt på locket. Strö över den rivna osten efter cirka 35 minuter och tillsätt några klickar smör. Låt lergrytan stå den återstående tiden (cirka tio minuter) utan lock.

Inga kommentarer: