torsdag 28 februari 2008

Dragondoftande lergrytekyckling i vitt vin

1 kyckling
salt och nymalen peppar
två vitlöksklyftor
4 msk olivolja
2 tomater
2 msk färsk eller 2 tsk torkad dragon
2 1/2 dl vitt vin
1 dl gräddfil eller crême fraîche,
1 tsk pastis eller pernod

Tillagningtid: 225 grader i något mindre än en timme.

Dela kycklingen i fyra bitar, skölj och torka bitarna. Gnid in dem med salt och peppar. Pressa vitlöken och blanda den med oljan, som du sedan penslar kycklingen med. Skala tomaterna, dela dem i fyra bitar och lägg ner dem i lergrytan.

Lägg kycklingbitarna på tomaterna och strö över dragon. Häll på vinet, lägg på locket och ställ in i kall ugn. Ställ temperaturen till 225 grader.
Ös med steksky efter 30-40 minuter. Eventuellt kan du även hälla på lite mer uppvärmt vin. Till sist rör du ner gräddfilen och kryddar såsen med salt, peppar och pastis.

Inga kommentarer: