torsdag 28 februari 2008

Köttfärs och potatis i lergryta

cirka 12 potatisar
3 tomater
1 gul lök
500 g köttfärs
1 1/2 tsk salt
cirka 2 dl vatten;
riven muskotnöt
svartpeppar
1 1/2 msk smör

Skala och skiva potatisen tunt. Skär tomater och lök i skivor. Blanda
köttet med saltet och späd med vatten till en lös färs. Smaka av med
muskot och svartpeppar. Lägg hälften av potatisen i den genomfuktade
lergrytan. Salta lätt och lägg på tomat- och lökskivor. Häll i
köttfärsen och lägg på resten av potatisen. Salta lite och klicka
över fettet.
Sätt grytan i ugnen, ställ termostaten på 225ø och låt stå 1 1/2
timme. Ta av locket de sista 10 minuterna. Servera med sallad.

Källa: Goda Grytor, ICA Provkök

Inga kommentarer: