torsdag 28 februari 2008

Rödspätta i lergryta

16 normalstora kokta potatisar
10 tomater
2 rödlökar
800 g rödspättafilé
salt
vitpeppar
rivet skal av 2 citroner
1 liter fiskbuljong
1 burk tomatjuice, ca 1 1/2 dl
3 msk färsk strimlad basilika

1. Blötlägg lergrytan i en kvart. Smörj grytan med smör.

2. Skiva potatis, tomat och rödlök och varva hälften av potatisen och hälften av tomaterna i botten av grytan. Rulla rödspättafilérna, salta och peppra och lägg dem ovanpå. Varva resten av potatisen och tomaterna över fisken och tillsätt citronskalet och den skivade rödlöken. Häll på fiskbuljongen och tomatjuicen och strö till sist över strimlad basilika.

3. Ställ grytan i kall ugn, sätt värmen på 200° och låt puttra i cirka 45 minuter.

Receptet kommer från boken: Locket på (Kakao Förlag)

Inga kommentarer: